Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantno rozgrzewająca zupa

Pikantno rozgrzewająca zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 555

Dodano:

Odsłon: 4722

Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...

Składniki

  • łopatka wieprzowa chuda, 0,5-0,7kg
  • kolorowa papryka ( zielona pomarańczowa czerwona zółta), po 1 dużej szt z każdego koloru
  • cebula i cebula czerwona, po 1 szt dość dużej
  • przecier pomidorowy, kartonik 0,5l
  • fasolka czerwona, 1 puszka
  • czosnek, 2 ząbki
  • bulion, 2 szklanki
  • papryka mielona ostra / słodka, 1łyżka / 2 łyżki
  • mieszanka do gulaszu, łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
  • makaron kokardki, ilość wg uznania
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.

  2. Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.

  3. Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytrynkaaa 24 lutego 2012 bardzo dziękuje i naprawdę polecam szybkie smaczne nawet na późny lunch dla zapracowanych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń