Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantny bulion z kiełkami

Pikantny bulion z kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1668

Dodano:

Odsłon: 7934

Rozgrzewająca zupka :-)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bulion doprowadzić do wrzenia.

  2. W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.

  3. W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.

  4. Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.

  5. Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pio-pz 01 września 2011 Dodaj na koniec kilka kropli oleju sezamowego, zobaczysz różnicę w smaku i cudownym aromacie.
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Matematyczka 13 lutego 2011 rewelacja.. a sambal uwielbiam- daje wspaniały smak i rozgrzewającą ostrość :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 12 lutego 2011 Kiełki fasoli kupuję zazwyczaj w Tesco na dziale z warzywami , kosztują ok 4-5 zł, zresztą sambal oelek też (dział z przyprawami orietalnymi, koszt ok 10 złotych słoiczek). Myślę, że oba te produkty dostaniesz bez problemu w każdym większym sklepie. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 12 lutego 2011 Madziak ile kosztują te kiełki fasoli i gdzie je dostać? Te same pytania co do przyprawy sambal oelek.
Fajny przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 lutego 2011 na pewno rozgrzewa, ja dodam jeszcze świeżego imbiru :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń