Do góry

Napoje Przepis na:

Pikantny czerwony koktajl warzywny

Pikantny czerwony koktajl warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 4151

Bardzo zdrowy, dietetyczny i lekko pikantny koktajl z czerwonych warzyw. Z podanej ilości składników wyszły mi 3 szklanki widoczne na zdjęciu.

Składniki

  • 1 duży pomidor
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 marchewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 300ml kefiru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidora i papryke sparzyć i obrać ze skóry. Marchewkę i cebulę obrać. Wszystkie warzywa pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Blendować dość długo, aby nie pozostało żadnych grudek. Dodać sól, chili, czosnek, czosnek granulowany i kefir. Blendować jeszcze chwilę.
    Gotowy koktajl przelać do szklanki. Można udekorować bazylią.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

vanyar 24 czerwca 2015 Nie ukrywam, że lubię soki warzywne. Również te ostre.Lubię bardzo sok z ośmiu warzyw Gomaru z Pińczowa, który rozpuszczam czasami z naturalną wodą i dodaję trochę pieprzu. Smakuje wyśmienicie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 sierpnia 2013 Takie koktajle powinno się pić codziennie ;) zabieram przepis i daje 6 z kciukiem. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń