Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantny gulasz z mintaja

Pikantny gulasz z mintaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 837

Dodano:

Odsłon: 7786

Łatwe Smaczne Niskokaloryczne

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę , po czym przyprawiamy i kroimy na kawałki.

  2. Cebulę kroimy w piórka , podsmażamy na oleju.

  3. Paprykę kroimy w dużą kostkę.

  4. Marchew i cukinię obieramy , kroimy w plastry.

  5. Dodajemy do podsmażonej wcześniej cebuli , przyprawiamy papryką , vegetą , solą i pieprzem i jeszcze chwilę wszystko razem podsmażamy.

  6. Zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem i dusimy ok.10 minut ( podlewając gorącą wodą ).

  7. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.

  8. Gulasz łączymy ze śmietaną ( rozrabiając osobno , by nam się nie zwarzyła ).

  9. Dodajemy rybę i dusimy do miękkości ( ok.10 minut ).

  10. Doprawiamy do smaku , posypujemy natką i koperkiem.

  11. Podajemy z przyrumienionym na masełku chlebem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

OstraNaSlodko 17 lipca 2012 Do takiej ilości składników wystarczy spokojnie 1 filet :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 17 lipca 2012 Może i przepis dobry, tylko zastanawia mnie te 10 dag mintaja, które jeszcze trzeba pokroić na kawałki. Czy w stosunku do
ilości reszty składników, ryby nie jest za mało? Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń