Do góry

Desery Przepis na:

Pikantny jarski pasztet

Pikantny jarski pasztet

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Pikantny jarski pasztet"

Składniki

  • 1 cebula
  • por
  • 70 dag brukselki
  • chili
  • sól
  • 1 pęczek koperku
  • 5 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • pieprz
  • 10 dag bułki tartej
  • gałka muszk
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę pokrój w kostkę, brukselki poszatkuj. Umyj, osusz i pokrój mały por oraz koperek. Chili pozbaw nasionek, drobno posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę i por. Dodaj brukselkę i śmietanę. Duś 15 minut.

  2. Masę połącz z jajkami, bułką tartą, chili i koperkiem. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Przełóż do formy, wstaw ją do naczynia z wodą. Piecz w kąpieli wodnej 30 min w 180 st.

  3. czas ok. 90 min; porcja – 390 kcal, cena 1,40 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń