Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że zimą należy jeść kiszonki wie każdy. Ja też staram się często wprowadzać je do diety. Dlatego dzisiaj ugotowałam bardzo szybki i mocno pikantny kapuśniak z dodatkiem czerwonej soczewicy. Ilość przypraw można oczywiście dozować wedle upodobania. Ale cały urok tego dania polega na jego rozgrzewającej mocy. Polecam na te ostatnie mrozy
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzałam trochę oleju, wsypałam cebulę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypałam mielony kminek i dorzuciłam ziele angielskie. Wszystko smażyłam mieszając aż cebula lekko się zeszkli.
Obrane ziemniaki pokroiłam w grubą kostkę a marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i marchew dodałam do garnka i podsmażałam kilka minut cały czas mieszając aby warzywa nie przywarły. Następnie dodałam czerwoną soczewicę, zalałam bulionem i gotowałam do miękkości warzyw około 15 minut.
Dodałam kapustę i przecier pomidorowy (jeśli trzeba to można dolać przegotowanej wody). Wszystko gotowałam jeszcze około 10 minut. Na koniec przyprawiłam tymiankiem, ostrą papryką, pieprzem i solą.