Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny pstrąg z rusztu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wyczyszczone z łusek, umyte i osuszone ryby natrzeć solą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, nafaszerować plastrami cytryny, paseczkami chilli oraz masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem.
Rybę ponacinać, zawinąć w folię aluminiową. Grillować przez ok. 25 minut, co jakiś czas ją przewracając (albo piec w piekarniku nastawionym na opcję grill).
Pstrąga podawać na folii, posypać koperkiem, udekorować plastrem cytryny.
Zamiast koperku możesz użyć natki pietruszki albo bazylii i rozmarynu, które doskonale komponują się z czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium