Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny tort z fasolką szparagową"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Żółty ser drobno zetrzyj. Makaron ugotuj w posolonej wodzie, odcedź. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Mięso umyj, potnij w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki.
Dymki oczyść opłucz. Cebule i szczypiorek posiekaj osobno. Na patelni stop masło. Zasyp mąką, zasmaż. Wlej bulion, mieszaj. Gdy sos zgęstnieje, rozpuść w nim starty ser. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Wymieszaj z przestudzonym beszamelem, serkiem śmietankowym, jajkami i zieleniną. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dodaj cebulę i pieczarki. Przypraw, smaż 5 min, przestudź. Połącz z makaronem.
Wszystko wymieszaj z fasolką oraz sosem. Tortownicę wysmaruj masłem i wyłóż plasterkami boczku tak, by wystawały poza brzegi formy. Napełnij ją przygotowaną masą. Wierzch przykryj wystającym boczkiem. Piecz 1 godz. w 200 st.
Fasolkę możesz zastąpić innymi warzywami. Sprawdzą się np. pokrojone w kostkę, podsmażone razem z pieczarkami cukinia, dynia albo bakłażan. Polecamy też kolorową paprykę!Źródło: Tina