Do góry

Sałatki Przepis na:

Pikle ogórkowe

Pikle ogórkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 18620

pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.

  2. Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń