Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...jednym z moich ulubionych przepisów na ogórki są te z kurkumą, w tym roku wypróbowuję kolejny przepis zapisany gdzieś, kiedyś na kartce na "Pikle ogórkowe z miodem". Jakie są w smaku? nie wiem, jak ze dwa , trzy tygodnie się "przegryzą" to spróbuję ;)))
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Wypłukane ogórki obieramy ze skórki. Przekrawamy na ćwiartki; wkładamy do miski i posypujemy 2 łyżkami soli. Odstawiamy na 2-3 godziny.
Po tym czasie odlewamy wodę. W umyte słoiki wkładamy ogórki, dodajemy do każdego słoika przyprawy.
Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy ogórki, zakręcamy dokładnie słoiki.
Pikle pasteryzujemy około 10-15 minut od czasu zagotowania.