Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle z okry

Pikle z okry

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 606 Ocena: 12208

Dodano: 13.08.2017

Odsłon: 1849

Mało znane i trudno dostępne warzywo w Polsce.

Składniki

  • 500 g okry
  • kilka ząbków czosnku
  • Zalewa : 3 szklanki octu jabłkowego
  • 1 szklanka wody
  • płatki chilli
  • nasiona kopru włoskiego
  • nasiona gorczycy
  • 1 1/2 łyżki soli
  • 1 łyżka cukru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Okrę dokładnie umyłem, odciąłem końcówki.

    Zalewa : połączyłem 3 szklanki octu jabłkowego, szklankę wody, płatki chilli, nasiona kopru włoskiego i gorczycy, półtora łyżki soli, 1 łyżkę cukru.

    Okrę włożyłem do słoików, zalałem marynatą. Do każdego słoika dodałem ząbek czosnku.

    Po trzech dniach pikle można konsumować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń