Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetne ogórki kanapkowe. Są gotowe już po 4 godzinach! Wyróżnia je chrupkość i nieprzeciętny smak. Popularne są w USA, gdzie można dostać je w każdym sklepie. Idealnie nadają się do burgerów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki kroimy w plasterki. Cebulę w piórka. Tak przygotowane układamy na sitku umieszczonym nad garnkiem i zasypujemy solą.
Na wierz układamy lód. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Dzięki temu zabiegowi ogórki nie rozmiękną się w marynacie i będą chrupkie.
W międzyczasie do garnka wlewamy 200 ml wody, 300 ml octu jabłkowego, dodajemy cukier, kurkumę, nasiona selera, płatki chilli i ziarnka gorczycy. Całość podgrzewamy mieszając. Kiedy cukier się rozpuści, a zalewa zacznie się gotować ściągamy z ognia i studzimy.
Zdejmujemy lód z ogórków, a te wkładamy razem z cebulą do słoików. Całość zalewamy marynatą. i szczelnie zamykamy. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Po tym czasie ogórki są gotowe. Można je trzymać w lodówce do 3 tygodni.