Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piknikowy bochenek dla całej rodziny"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Pieczoną paprykę także kroimy – w paski. Serek śmietankowy mieszamy z ajwarem (pastą z ostrej papryki) na gładką masę. Ogórek (obrany ze skórki lub nie) kroimy w plastry.
Odkrawamy górę chleba na 3/4 wysokości bochenka. Wydrążamy, zostawiając na dole i po bokach równą, mniej więcej centymetrową warstwę miąższu.
Środek bochenka smarujemy serkiem. Naprzemiennie układamy jajka, salami, ser żółty, sałatę, paprykę i plasterki ogórka, za każdym razem dociskając kolejną warstwę. Zakrywamy odciętą górą. Chleb kroimy na porcje przed zabraniem na piknik.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 1,25 złŹródło: Rewia