Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piramidki pieczarkowe na grzankach"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 428
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 428
Składniki
Pieczarki namocz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie wyszoruj i osusz. Odetnij nóżki, wydrąż i oprósz solą. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Pomidory sparz, obierz ze skóry. Jeden pokrój w drobną kostkę razem z papryką, pozostałe w ósemki. Cebulę poszatkuj, seler naciowy potnij w plastry. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Warzywa (poza ósemkami pomidora) umieść w misce, odrobinę odłóż do dekoracji. Dosyp szczyptę soli, pieprzu, paprykę i zioła prowansalskie. Dodaj majonez połączony z gęstym jogurtem naturalnym.
Całość wymieszaj, po czym nałóż do wydrążonych pieczarek.
Chleb podsmaż na oleju lub upiecz w tosterze. Umieść na nim nafaszerowane grzyby. Obok rozłóż pozostawione warzywa.Źródło: Kurier TV