Do góry

Desery Przepis na:

Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku

Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 4014

Dodano:

Odsłon: 8561

Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach, czy prościej-waflach przełożonych kremem czekoladowym.

Składniki

  • KREM -75g mąki pszennej -25 g kakao -50g cukru
  • -550 ml mleka -100g czekolady mlecznej -125g masła lub margaryny
  • DODATKOWO -2 paczki wafli kwadratowych (po 5 sztuk w paczce) -kawałek mlecznej czekolady do polania wafelków
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka dajemy cukier, kakao oraz mąkę i wszystko zalewamy mlekiem, mieszamy i stawiamy na gazie.
    Mieszamy, by się nie przypaliło, i gotujemy do zgęstnienia.

  2. Gorącą masę ściągamy z ognia i dodajemy do niej masło, czekoladę i wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

  3. Masę studzimy i przekładamy nią wafle.Każdą paczkę osobno.

  4. Wafle wkładamy do lodówki, ale poprzednio obciążamy je czymś by się nie podniosły. Możemy na nich położyć np deskę do krojenia, książkę itp.

    Zostawiamy w lodówce na około 2 godziny, po tym czasie kroimy je na dowolne kawałki, ja polecam na trójkąty.

  5. Powstałe wafelki polewamy roztopioną czekoladą-robimy niteczki :)

  6. Przechowujemy w lodówce :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń