Do góry

Dania główne Przepis na:

Piskie cynaderki z grzybami

Piskie cynaderki z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 27

Smaczny pomysł na "Piskie cynaderki z grzybami"

Składniki

  • 80 dag nerek wieprzowych (cynaderek)
  • 40 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybków
  • borowików
  • kurek)
  • 150 ml białego wina
  • 15 dag masła
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 150 ml śmietany kremówki
  • posiekana natka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cynaderki oczyść, umyj, włóż do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Wylej wodę, nerki ponownie zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Następnie wyjmij cynaderki, rozetnij je na pół, zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Grzyby oczyść, ew. potnij na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.

  2. Po wymoczeniu cynaderki wyjmij, osusz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Podsmaż na nim cynaderki z grzybami i cebulą. Podlej winem i bulionem. Duś na małym płomieniu ok. 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę. Wrzuć natkę. Przypraw solą i pieprzem.

  3. ok. 1 godziny i 40 minut . 1 porcja 620 kcal

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń