Do góry

Przekąski Przepis na:

piszinger

piszinger

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6982

Dodano: 14.01.2013

Odsłon: 9141

"niebo w gębie"

Składniki

  • paczka okrągłych suchych wafli
  • puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • paczka masła lub margaryny
  • kieliszek koniaku lub wódki
  • tabliczka gorzkiej czekolady
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zamkniętą puszkę z mlekiem gotowac 2 godziny. Odstawic do wystygnięcia. Gdy mleko wystygnie, ucieramy masło i stopniowo dodajemy masę powstałą z mleka, dodajemy koniaki razem mieszamy.

  2. Wafle smarujemy powstałą masą. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy boki i wierzch wafli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 15 stycznia 2013 Rosse masz w 100 % rację może byc masa krówkowa :) Goramarcina1 smak był obłędny a wszystko zniknęło w mgnieniu oka. Rosynka czekolada posypana czerwonymi cukiereczkami, to akurat był niewypał lepszy byłby kokos :))Pozdrawiam Was :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosynka 15 stycznia 2013 A od czego wafle sa czerwone? Chyba nie od czekolady?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 15 stycznia 2013 Na pewno pyszny:)Można zamiast gotować mleko,dodać masę krówkową i chyba wyjdzie podobnie,co o tym sądzisz?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń