Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na andruty, w Małopolsce nazywane piszingerem, a na Mazowszu kajmakiem. Jednym słowem domowe przekładane wafle.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 26
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2240
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 249
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1572
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 26
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2240
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 249
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1572
Składniki
Puszkę z mlekiem zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąć i odstawić aż trochę wystygnie.
Z jednej strony posmarować cieniutką warstwą mleka pierwszy wafel i przykryć go kolejnym. Czynność powtórzyć aż wykorzystamy wszystkie wafle. Gotowy przekładaniec dokładnie i równomiernie docisnąć i odstawić na kilka godzin.