Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pita z kurczakiem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Oczyść piersi kurczaka i pokrój na niewielkie kawałki. Włóż je do miski, posyp przyprawą do gyrosu i zalej olejem. Wymieszaj i odstaw na 20 minut do lodówki.
W tym czasie przygotuj dip: ząbki czosnku przepuść przez praskę, dodaj do jogurtu rozcieńczonego mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oczyść cebulę i posiekaj. Dymkę opłucz i drobno pokrój. Paprykę umyj, rozetnij, usuń gniazda nasienne i pokrój w małą kostkę. Pomidory wyszoruj i pokrój w ósemki. Sałatę opłucz, osusz i porozrywaj na kawałki.
Mięso wyjmij z marynaty i usmaż na złoty kolor. Pity rozłóż i podgrzej w piekarniku (ok. 5 min). Przekrój na połowy tworząc kieszonki. Do każdej części nałóż kawałki kurczaka, sałatę i uzupełnij warzywami. Polej dipem.
Czas przygotowania: 30 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień