Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piwna potrawka z kiełbasą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki oczyszczam, po cierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Kroję je w plasterki. Kiełbasę śląską tnę natomiast w nieco grubsze półplasterki. Cebule obieram, drobno siekam. Obrany czosnek kroję w cieniutkie plasterki (można też przecisnąć go przez praskę albo posiekać).
Na patelni rozgrzewam smalec. Przesmażam na nim kiełbasę z cebulą, dodaję pieczarki i czosnek. Przyprawiam oregano, płatkami chili, solą i pieprzem. Mieszam i smażę wszystko na rumiano.
Wlewam piwo, zmniejszam ogień i bez przykrywania duszę do czasu, aż odparuje płyn. Podaję ją np. z ugotowanymi ziemniakami oraz szklanką zsiadłego mleka.Źródło: Tina