Do góry

Zupy Przepis na:

Piwna zupa cebulowa

Piwna zupa cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 2355

Gdy na dworze zimno najlepszym rozwiązaniem na rozgrzanie się jest gorąca, aromatyczna zupa. Proponuję cebulową – łatwą i szybką do zrobienia. Ale w wersji wzbogaconej o jeden ciekawy składnik – piwo.

Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 szklanka ciemnego piwa
  • 4 kromki chleba
  • 10 dag sera zółtego startego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • płatki chili
  • kminek
  • brązowy cukier
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. https://static.smaker.pl/photos//d/7/1/d71616d574ea4cc0b13dd5ad2b7ccd5e_368253_5828e687d9788_262.jpg

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń