Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piwne paluszki rybne z frytkami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Wsyp 1 i 3/4 szklanki mąki do dużej miski. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zrób dołek w mące i wlej powoli piwo. Zagnieć całość. Możesz zrobić to także w mikserze. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Rozgrzej olej do wysokiej temperatury. Podziel pokrojone na słupki ziemniaki na dwie porcje. Każdą smaż 5-10 minut. Po usmażeniu odłóż na papierowy ręcznik, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Umyj filety, pokrój w paski ok. 2 cm. Oprósz mąką i zanurz w piwnym cieście. Smaż na osobnej patelni w głębokim tłuszczu przez 2-3 minuty.
Podawaj z sosem tatarskim i cząstkami cytryny.Źródło: Olivia