Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Lekko podgrzać mleko. Wlać je do miski razem z innymi składnikami. Ręcznie ugnieść ciasto. Po wygnieceniu dolać oleju i gnieść na stole. Następnie przedzielić ciasto na pół i każdą połowę uwałkować. Uwałkowane ciasto nasmarować koncentratem pomidorowym. Można położyć pieczarki, szynkę, salami, oregano, ser oraz kiełbasę i cebulę.
Na blachy wlać trochę oleju i położyć ciasto. Piec ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.