Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza boisko dla dzieci"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Składniki
Mleko podgrzej (nie dopuść do zagotowania!). Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Mąkę przesyp do miski. Dodaj do niej przygotowane mleko, olej, jajko oraz sól. Zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Gotowe wyłóż na blaszkę, formując wyższe brzegi. Wysmaruj je białkiem. Na środku ułóż nadzienie.
Piecz około 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Na gorący olej wrzuć szpinak. Usmaż do miękkości. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ser zetrzyj na tarce. Wymieszaj ze śmietaną i dołóż do szpinaku. Dokładnie połącz wszystkie . Masą szpinakową posmaruj pizzę i ponownie upiecz.
Przy pomocy majonezu narysuj linie boiskowe. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków koktajlowych oraz kulki mozzarelli. Całość posyp posiekaną bazylią.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV