Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania)

Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania)

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 6724

Dodano:

Odsłon: 781

Chili con carne zna już chyba każdy:). Potrawa, którą łatwo przygotować, bo większość składników jest z puszek. W podobnie szybki i łatwy sposób przygotujecie tę pizzę. Bardzo sycąca i treściwa, pyszna!

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanka mleka
  • 25g świeżych drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • 150g mozzarelli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • koncentrat pomidorowy
  • oregano, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz
  • olej
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem.

  2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano. Wykładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, fasolę, kukurydzę. Posypujemy startym serem.

  3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń