Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza delikatna z cieciorką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 111
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 111
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
??Drożdże zasyp cukrem, zalej gorącą wodą, wymieszaj i przykryte ściereczką odstaw na 5 minut. Następnie dodaj olej, sól, mąkę i wyrób ciasto. Po godzinie rozwałkuj je i przełóż na blachę.
Spód pizzy posmaruj równo sosem pomidorowym i posyp startym serem żółtym. Rozłóż na nim odcedzoną cieciorkę konserwową, pokruszoną fetę, plastry marchewki i kiełbasy (najlepiej suszonej).
Piekarnik nastaw na funkcję grzania z dołu i góry. Rozgrzej go do 200°C, po czym wstaw przygotowaną pizzę i piecz ją około pół godziny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax