Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
1.Przesiewamy mąkę, wsypujemy drożdże i wlewamy ciepłą wodę. 2. Mieszamy wszystko łyżką, dodajemy szczyptę soli. 3. Zagniatamy ciasto aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. 4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok. 1 godz. .
5. Rozgrzewamy piekarnik do 220st. 6. Do rondelka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy koncentrant, przecier ew. pomidory z puszki, przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 2min 7. Wałkujemy ciasto, formujemy kształt pizzy. 8. Układamy ciasto na blasze z papierem do pieczenia, który można posmarować odrobiną oliwy. 9. Smarujemy całość sosem i nakładamy ulubione składniki, które posypujemy żółtym serem ( nie żałujemy sera:) ) 10. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Smacznego