Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza domowa na spodzie drożdżowym

Pizza domowa na spodzie drożdżowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1516

Dodano:

Odsłon: 16854

Aromatyczna, pyszna

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: pół szkl. mleka rozpuścić z drożdżami i cukrem poczekać aż zaczyn urośnie 10-15 minut. następnie make, sól żółtko, mleko ciepłe zaczyn wyrobić ma odchodzić od ręki, dać olej wyrobić żeby ciasto zjadło olej, rzucić kilka (4 razy) ciastem o dno miski i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu ok 30-40 minut. Następnie wyłożyć na blachę wysmarowana tłuszczem.

  2. Pieczarki obrać pokroić lub zetrzeć podsmażyć dać pokrojoną w kostkę cebulę i poczekać aż się przyrumieni posolić i popieprzyć do smaku.

  3. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, położyć pieczarki z cebulka, posypać startym serem żółtym startym, położyć na to pokrojoną paprykę i oliwki w plasterki. Przyprawić pieprzem majerankiem oregano o papryka słodką.

  4. piec w nagrzanym piekarniku na termoobiegu w 210 stopniach 15 minut.

  5. SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 29 kwietnia 2013 Nie mam siły skrytykować,bo to ciasto z żółtkiem na pizzę,z czteroma garściami oleju,które musiało zjeść i rzucone 4 razy w miskę,tak mnie rozbawiło,że mi się już nic nie chce...hihi

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 03 stycznia 2011 Mnie tez się wydaje że nie podsmażają, ale z drugiej strony to oni nie dają 50 dkg tylko jak dadzą ze 2 pieczarki to wszystko, ale patrząc też z innej strony to podobno niektórzy ludzie jedzą je surowe ale ja mam dziecko także wole surowych mu nie dawać tylko podsmażone a i tak na jego część daję odrobinkę, a moja ciotka z kolei nie obiera tylko myje i tarze z tym że kupuje bielusieńkie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karpiniuk 02 stycznia 2011 Ja na początku też podsmażałam pieczarki i cebulę ale po paru próbach i eksperymentach wypracowałam swój przepis. (...). Moim zdaniem zrezygnowanie z podsmażania pieczarek nie tylko zaoszczędza czas, ale sprawia, że pizza jest lepsza (nie wierzę że w pizzeriach pieczarki czy cebulę podsmażają)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń