Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza farmerska z jajkiem

Pizza farmerska z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pizza farmerska z jajkiem"

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 150 ml mleka
  • 1/4 kostki drożdży
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu i bazylii
  • jajko
  • paczka szpinaku w liściach
  • 10 dag sera feta
  • 10 małych pieczarek
  • pętko kiełbasy pokrojone w plastry
  • 3 jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier. Dodaj mąkę, olej, jajko oraz sól i bazylię. Ciasto zagnieć, po czym odstaw do wyrośnięcia.

  2. Plastry kiełbasy podsmaż na oleju. Dołóż umyte pieczar- ki i szpinak. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z fetą.

  3. Ciasto rozwałkuj, a następnie wylep nim blaszkę. Nałóż farsz szpinakowy i pokrojone w plastry jajka, ugotowane wcześniej na twardo.

  4. Przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Kilka minut przed końcem posyp ją startym serem.

  5. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń