Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 42
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 42
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Drożdże rozetrzyj z wodą, cukrem i łyżką mąki. Odstaw.
Gdy urosną dolej je z resztą wody i oliwą do przesianej mąki z solą. Wyrabiaj ciasto 15 minut. Ponownie odstaw.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Gdy ciasto podrośnie, uformuj z niego okrągły placek i ułóż na blasze. Smaruj oliwą.
Na powierzchni ciasta ułóż listki bazylii, plastry mozzarelli, plastry pomidora.
Włóż do piekarnika i piecz 15 minut w 200 st. C.