Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza na chlebku pita"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Wymieszaj w wodzie drożdże i cukier. Odstaw w ciepłe miejsce. Mąkę przesiej, połącz z solą, przygotowanymi drożdżami i 2 łyżkami oleju. Wyrób ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórę, pokrój w kostkę. Pokrojoną cebulę i boczek podsmaż na rozgrzanym oleju. Ciasto podziel na części, rozwałkuj. Na chlebkach układaj świeże i suszone pomidory, boczek z cebulą, marynowany pieprz i kawałki sera.
Połóż je na wysmarowanej pozostałym olejem blasze, piecz około 10-15 minut w temperaturze 250°C. Posyp liśćmi bazylii.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień