Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza na cienkim spodzie

Pizza na cienkim spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 1298

Pyszna sycąca pizza na cienkim spodzie

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozpuść razem z cukrem w szklance ciepłej wody.
    Odstawić na 10 minut.
    Wsypać do miski mąkę, sól, oliwę i zmieszane drożdże z
    wodą. Wyrobić całość na gładkie ciasto.
    Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia, ok. 30-40 minut.
    Po tym czasie ciasto dzielę na pół. Połowę zostawiam a druga połowę rozwałkowuję na cieniutkie ciasto i przekładam na blaszkę do pizzy.

    Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać wszystkie składniki wedle upodobań.
    Na wierz posypać zioła.

  2. Piecz w temperaturze 180 °C około
    20 minut, aż się ciasto lekko zarumieni.

    Po wyjęciu gotowej pizzy, formuję drugą pizzę z reszty ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń