Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonna pizza na gotowym cieście francuskim. Jest szybsza w "produkcji" niż tradycyjna pizza na cieście drożdżowym, a smakuje wcale nie gorzej :-)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Ciasto wykładamy w dwóch warstwach na posmarowaną olejem blachę, przy czym pierwszą warstwę razem z papierem, na którym jest zawinięte.
Kiedy ciasto sobie już ładnie leży, przystępujemy do sporządzenia sosu pomidorowego. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, curry i zioła prowansalskie.
Tak przygotowanym sosem smarujemy wyłożone wcześniej ciasto.
Następnie układamy kolejno: wędlinę pokrojoną w plastry (ja tym razem dałem pieczonego kurczaka w plastrach i zwykłą mortadelę), pieczarki pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w piórka i posypujemy mozarellą, a na koniec kładziemy pomidora pokrojonego w plasterki i posypujemy przyprawą do pizzy / bazylią / oregano - do wyboru, albo wszystkim po trochu :-)
Tak przygotowaną pizzę pieczemy ok. 25 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) PIzza najlepiej smakuje z własnym sosem czosnkowym, na który przepis można znaleźć na moim profilu w serwisie smaker.pl. Życzę smacznego i zapraszam na mój profil po więcej przepisów :-)