Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza na grubym cieście"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 166
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 166
Składniki
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier oraz wodę. Mieszaj tak długo, aż drożdże się rozpuszczą. Odstaw na ok. 10 min. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, wsyp sól, wymieszaj. Dodaj rozpuszczone drożdże oraz olej. Zagnieć jednolite ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut.
Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w kostkę. Pieczarki i ogórki pokrój w plasterki. Ser pokrój w słupki. Cebulę pokrój w piórka.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posmaruj ketchupem i posyp suszonymi ziołami. Rozłóż pieczarki, cebulę, kiełbasę, ogórki oraz paprykę. Na wierzchu ułóż słupki sera tworząc kratkę. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Włóż blachę z pizzą, piecz ok. 30 minut.
60 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie