Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektórym pizza wydaje się daniem pracochłonnym. Nic bardziej mylnego. Kiedy już nabierzesz wprawy nie będziesz chciał/a przestać. Pizza to jedno z tych dań które ma tysiące różnych kombinacji.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Ciasto na pizze: -drożdże rozpuszczamy w 300ml ciepłej wody, osolonej z łyżką oliwy. -do mąki po łyżce dolewamy wodę z drożdżami -zagniatamy aż nie będzie się lepić. Do ciasta można dodać trochę pieprzu lub oregano -ciasto skrapiamy oliwą i odkładamy na 1 pod ściereczka w ciepłe miejsce Ciasta starczy na 4 pizze.
Pomidory, mozzarelle, anchois kroimy na kawałki Pomidory smażymy na oliwie doprawiamy solą i pieprzem, tworzy się sos. Na ciastach rozwałkowanych na okrągło nakładamy sos z pomidorów, rozkładamy plastry sera, anchois, posypujemy oregano, skrapiamy oliwą. Dodajemy połówki oliwek. Pieczemy 220C przez 15-20 minut. Smacznego:)