Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza razowa z jajkiem i groszkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Drożdże wymieszaj z cukrem, łyżką mąki i połową wody, odstaw na kwadrans. Ze wszystkich składników wyrób ciasto, odstaw je na 30 minut do wyrośnięcia. Ponownie je zagnieć, rozwałkuj.
Zmiksuj wszystkie sosu. Posmaruj nim placek, układaj na nim pokrojony w cząstki ser, groszek, wbijaj jajka. Włóż do piekarnika, nagrzanego do temperatury 220°C.
Piecz 15 minut. Podawaj posypaną oregano, tymiankiem i posiekanym szczypiorkiem.
CZAS: ok. 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień