Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompromisowe danie obiadowe, połączenie pizzy i naleśników.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Do mąki dodajemy olej i (posiekaną pietruszkę,jajo) stopniowo wodę cały czas mieszając, aby powstała nam lejąca konsystencja. Mąka gryczana należy do gęstych, więc nie bójcie się dodawać wody, żeby potem na patelni ładnie się masa rozlała. Smażymy naleśniki po maks. 2 min na jedną stronę.
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu.
Wszystkie składniki na sos mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Dodajemy usmażone mięso, starty ser i zawijamy. Dzieci dodatkowo polały ketchupem i przyozdobiły plasterkiem sera i wykałaczkami aby im się nie rozwalały