Do góry

Desery Przepis na:

Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.

Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 808

Dodano:

Odsłon: 158

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne podanie arbuza. Arbuza można podać w formie pizzy z ulubionymi dodatkami, z serkiem waniliowym, bitą śmietaną czy jogurtem naturalnym, można użyć ulubioną czekoladę, mleczną, gorzką czy białą, można użyć ulubionych owoców malin, borówek czy jeżyn. Co kto lubi. Zapewniam, że z takiej pizzy ucieszą się i mali i duzi. Można podać ja na przekąskę, podwieczorek czy przyjęcie dla dzieci. Trwa sezon arbuzowy, więc korzystajcie. Ja przedstawiam Wam moją propozycję, a Wy możecie wybrać dla siebie swoje ulubione dodatki. Zachęcam i smacznego życzę :)

Składniki

  • 1 plaster arbuza ( dowolnej średnicy i grubości )
  • 10 dag serka waniliowego homogenizowanego
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • 6 świeżych malin
  • pół szklanki borówek amerykańskich
  • listki melisy cytrynowej do dekoracji
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Arbuz kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster o grubości jakiej chcemy. Następnie plaster kroimy na 6 równych części, w miarę możliwości usuwamy pestki ( chyba, że mamy arbuz bezpestkowy ) i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem ( ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki ).

  3. Pokrojony arbuz układamy na talerzu na którym chcemy podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.

  4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał. Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń