Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z czerwoną cebulą

Pizza z czerwoną cebulą

Autor: milka1616

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 13.01.2018

Odsłon: 169

Błyskawiczna pizza - bez odkładania i czekania na ciasto, można od razu po ugnieceniu wstawiać do pieczenia!

Składniki

  • 1 szklanka ciepłej wody
  • pół kostki drożdży
  • łyżeczka soli
  • mąka 2-3 szklanki
  • 4 łyżki oliwy
  • żółty ser do posypania pizzy
  • sos pomidorowy do posmarowania pizzy
  • nasze składniki na pizze: szynka, pieczarki, papryka, szczypiorek, czerwona cebula (ilość według uznania)
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagniatamy ciasto - drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, następnie dodajemy mąkę, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy

  2. Bez czekania od razu wykładamy zagniecione ciasto na posypaną mąką blachę do piekarnika (podane w przepisie ilości składników starczą na dwie cienkie pizze lub jedną grubszą - tak więc jeśli chcesz pizze cienką, przygotuj dwie blachy). Formujemy kształt pizzy na blasze / blachach.

  3. Smarujemy pizze sosem pomidorowym i posypujemy serem.
    Na wierzch kładziemy nasze ulubione składniki.

  4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni, termoobieg) i pieczemy od 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 13 stycznia Pizzę uwielbiam:)Twoja wygląda smakowicie!!!Biorę bez szynki ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń