Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z niedźwiedzim czosnkiem jest bardzo smaczna. Wiosną gdy jeszcze jest mało zieleniny czosnek niedźwiedzi wykorzystuję do różnych potraw.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 128
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem wlać wodę, dodać mąkę, wyrobić, przykryć, odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodać oliwę i sól, wymieszać.
Następnie wsypać drobno posiekany czosnek niedźwiedzi, wyrobić.
Wyłożyć na deskę rozwałkować, ułożyć na wyłożonej papierem blaszce.
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem, posypać ziołami, wyłożyć pieczarki.
Po wierzchu posypać cienko pokrojonym boczkiem i paluszkami serowymi.
Włożyć na 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.