Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z krewetkami i kaparami"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Przygotuj ciasto i sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na owalny placek, podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem.
Mozzarellę pokrój w plasterki, karczochy osącz. Placki posmaruj sosem pomidorowym. Obłóż karczochami oraz krewetkami. Posyp solą i pieprzem. Przykryj plasterkami mozzarelli. Skrop oliwą.
Pizze piecz kolejno po 20 minut w temp. 250 st. Udekoruj bazylią.
ok. 1 godziny i 45 minut 1 porcja ok. 470 kcalŹródło: Tina