Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z nutką pikanterii"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6674
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6674
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Składniki
Do wody wsyp drożdże, poczekaj, aż się rozpuszczą, wymieszaj i odstaw.
W tym czasie przesiej przez sito mąkę (musi się napowietrzyć). Dosyp sól i wlej oliwę. Połącz z drożdżowym rozczynem, wymieszaj i zagnieć. Ulep kulę, oprósz ją mąką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozgnieć palcami i nadaj kształt serca. Posmaruj je przecierem pomidorowym z solą, pieprzem, cukrem i oliwą. Następnie posyp startym parmezanem, rozłóż pepperoni oraz posiekane oliwki z czuszką.
Wstaw pizzę do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 12 minut. Gotową obłóż rukolą.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV