Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z oliwkami i papryką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z kaszą manną, drożdżami i solą. Wlej wodę, oliwę, zagnieć ciasto. Odłóż je na godzinę.
Podsmaż cebulę, dodaj pomidory, przyprawy, łyżeczkę masła. Duś, zmiksuj. Z ciasta ulep pizzę, posmaruj sosem, posyp startą mozzarellą, oliwkami i papryką. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C.
Czas: około 1,5 godziny
By ciasto było cienkie, mocno je rozwałkuj i piecz w mocno nagrzanym piecu. Grubsze ciasto wymaga niższej temperatury i dłuższego pieczenia. Pizzę najlepiej piec na specjalnym kamieniu, który chłonie wilgoć i sprawia, że ciasto jest kruche.Źródło: Dobry Tydzień