Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw na godzinę.
Gdy urośnie, wyłóż na blasze wysmarowanej olejem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Wymieszaj z przecierem i posmaruj ciasto.
Posyp serem tartym.
Ułóż na wierzchu plasterki szynki i posyp pokrojoną w paski papryką, ogórkiem pokrojonym w plasterki i osączoną z zalewy kukurydzą.
Piecz 20 minut w 225 st. C.