Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z wędzonym boczkiem i szpinakiem

Pizza z wędzonym boczkiem i szpinakiem

Autor: Tina

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18980

Dodano: 23.12.2008

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Pizza z wędzonym boczkiem i szpinakiem"

Składniki

  • 25 dag mozzareli w małych kulkach
  • 15 dag suszonych pomidorów
  • 10 dag wędzonego boczku w plasterkach
  • 5 dag młodego szpinaku
  • mąka do oprószenia stolnicy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotuj ciasto oraz sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą cienko rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Kulki mozzarelli pokrój na połówki, suszone pomidory – posiekaj.

  2. Ciasto posmaruj sosem pomidorowym i obłóż mozzarellą. Pizze kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 250 st. Piecz ok. 15 minut. Plasterki boczku wysmaż na chrupko na suchej patelni. Szpinak opłucz, osusz. Upieczone pizze przykryj boczkiem, udekoruj szpinakiem i suszonymi pomidorami.

  3. ok. 1 godziny i 30 minut.

  4. porcja ok. 830 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń