Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizza z wędzonym boczkiem i szpinakiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Przygotuj ciasto oraz sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą cienko rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Kulki mozzarelli pokrój na połówki, suszone pomidory – posiekaj.
Ciasto posmaruj sosem pomidorowym i obłóż mozzarellą. Pizze kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 250 st. Piecz ok. 15 minut. Plasterki boczku wysmaż na chrupko na suchej patelni. Szpinak opłucz, osusz. Upieczone pizze przykryj boczkiem, udekoruj szpinakiem i suszonymi pomidorami.
ok. 1 godziny i 30 minut.
porcja ok. 830 kcal.Źródło: Tina