Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizzerinki

Pizzerinki

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4149

Dodano: 20.02.2010

Odsłon: 43742

chrupiące pizzerinki doskonałe jako przekąska do piwka

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko lekko podgrzać,wkruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i wymieszać,odstawić na 5 minut do wyrośnięcia.Na stolnicę wysypać mąkę zrobić wgłebienie wlać drożdże ,olej ,posolić i wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia na pół godziny.Cebulę i pieczarki droobno pokroić i podsmażyć przyprawić solą i przyprawą do pizzy,boczek i parówki drobno pokroić.

  2. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać małe kóleczka ,ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i każde kóleczko posmarować roztrzepanym jajkiem na to farsz z pieczarek,boczek ,parówki a na wierzch starty żółty ser.Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach,udekorować ketchupem i szczypiorkiem.Życze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 04 marca 2012 Wielkie dzięki za przepis dziś robię je właśnie na kolację wyglądają apetycznie i są smaczne. Jedną zdążyłam już zjeść. Pozdrawiam:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jana102 04 maja 2010 lubię dania, które są już gotowe na przyjście gości, ale jaki ser zastosować, by po podgrzaniu nie zrobiła się na pizzy
skorupa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Milo06 29 marca 2010 Robie z tego przepsu pizze i wszystkim baardzo smakuje. Wychodzą mi dwie duże blachy, więc wszyscy się najedzą :))
Dzięki za przepis!!!!!!!!

Viola

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tibidabo 18 marca 2010 Czy 10 dag. drożdży to nie za dużo na 3 szkl. mąki? Sam pomysł na takie małe pizzze ciekawy, można zrobić kilka wersji.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dusia22 01 marca 2010 pyyychotka! schodzą jak "świeże bułeczki" :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 26 lutego 2010 jak najbardziej na zimno też można ale na ciepło sa smaczniejsze ja po prostu przed podaniem ich na stół podgrzewam w mikrofali z podanych składników wychodzi ich sporo wiec w 2 dzień do mikrofali i znów sa cieplutkie i pachnące,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 26 lutego 2010 Podobaja mi sie.A czy na zimno też je można zjeść?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 23 lutego 2010 A moje pociechy nazywają te pyszności "pizzarelki".

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edytek 21 lutego 2010 A my takie wczoraj jedliśmy i pyszniutkie były :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń