Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizzowe slimaczki.

Przepis dnia 2010-09-22
Pizzowe slimaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 976

Dodano:

Odsłon: 11964

Swietne na obiad,a jeszcze lepsze na przekaske,szczegolnie jak ma sie w domu malarzy,jedli i byli zachwyceni smakiem,a to tylko resztki z lodowki,ale polecam.

Składniki

  • drozdze, 3dek
  • maka, 3szkl
  • olej, 6lyz
  • woda goraca, pol szklanki
  • cukier, 1lyz
  • sol, 1lyz
  • jajko, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drozdze wymieszaj z woda,cukrem i lyz maki odstaw do wyrosniecia.

  2. do wyrosnietego ciasta dodaj reszte maki olej,jajko,sol,wyrob ciasto i odstaw do wyrosniecia.

  3. w tym czasie pokroj skladniki do nadzienia,to co masz w lodowce,u mnie, szynka,ogorki,papryka,pieczarki,cebula,pomidory suszone,sos pomidorowy,ser zolty tarty,przyprawy,to co lubisz

  4. wyrosniete ciasto ponownie zagniec,podziel na dwie czesci,rozwalkuj na 2 prostokaty,posmaruj sosem pomidorowym i posyp nadzieniem,zroluj wzdluz dluzszego boku brzegi posmaruj jajkiem i mocno zlep.

  5. pokroj rolady na 5cm placki,ukladaj na wysmarowanej tluszczem blaszce,posyp serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180s 30 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 12 lutego 2011 Kiedys dawno temu korzystałem z twojego przepisu ! Wyszło super !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 22 września 2010 Skoro tak wszyscy się zachwycają,to dziś u mnie na kolacje!!!pozdrawiam autorkę przepisu:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 22 września 2010 Zrobiłam - są pyszne. Najbardziej cieplutkie, świeżo upieczone, ale na zimno też smakują. Polecam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 16 września 2010 Uwielbiam takie "ala pizzerki " zwłaszcza cieplutkie, świeżutkie i chrupiące prosto z piekarnika mmmm.... 5 za przepis :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń