Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie ma nic "słodszego", co przypomni letnie wypady do lasu i zbieranie skarbów leśnych Proporcje podaję dla średniej wielkości tortownicy
...ale pyszny.
Odsłon: 743
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
...ale pyszny.
Odsłon: 743
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
Składniki
Najpierw przygotować kruszonkę- wszystkie składniki wrzucić do miski i szybko zagnieść ciasto - zamrozić , najlepiej poprzedniego dnia. Dnia następnego - wszystkie składniki ciasta zagnieść czystymi łapkami dodając tyle śmietany, by ciasto odchodziło od rąk i stanowiło jednolitą lśniącą masę Ciastem wyłożyć posmarowaną tłuszczem formę -spód i boczki na wys.2 cm- zostawić w cieple ok 30 min aż podrośnie Na cista wysypać składniki nadzienia - borówki i cukier- równomiernie posypać nim borówki. Na borówki zetrzeć na tarce -grube oczka-zamrożoną wcześniej kruszonke. Piec ok.40 min, 180 st. Można posypac cukrem pudrem Smacznego wspomnienia leśnego lata życzę.