Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek brzoskwiniowy z kruszonką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 25 min • 396 kcal/porcja • 2,70 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ciasto rozmroź i rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na placek grubości ok. 1/2 cm. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posmaruj ciasto dżemem, zostawiając wolne brzegi szerokości 5 cm. Brzoskwinie pokrój w plasterki i ułóż na dżemie. Zawiń brzegi ciasta na owoce.
Wymieszaj masło z migdałami, mąką, cukrem i cynamonem i rozsyp grudki kruszonki na brzoskwiniach. Piecz ok. 25 minut, aby ciasto i kruszonka się przyrumieniły. Podawaj na ciepło, z lodami waniliowymi.Źródło: Olivia