Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 496
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 106
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 14
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 496
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 106
Składniki
Do rondelka wlać 150 ml wody, dodać czekoladę i margarynę. Na małym ogniu wszystko roztopić często mieszając.
Do miski wsypać mąkę, proszek i cukier. Wlać wystudzoną masę czekoladową.Dokładnie wymieszać mikserem. Dodać śmietanę.
Na koniec dodać ubite jajka. Wymieszać mikserem na małych obrotach.
Wlać do formy (30x20) wyłożonej pergaminem. Piec ok.40 min 190 st.
Do rondelka wlać 6 łyżek wody, czekoladę deserową i mleczną, margarynę. Dodać śmietanę. Roztopić na małym ogniu.
Wystudzoną polewę nałożyć na ciasto. Wstawić do lodówki.